sporades24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΚΙΑΘΟΣ

Λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού

Κοινοποίηση

Εγκαινιάστηκε το νέο βρεφικό τμήμα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Σκιάθου την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Με την από 12 Δεκεμβρίου 2023, αριθμού απόφασης δημάρχου 559, ο παιδικός σταθμός ‘Μαλαμίτσα Μαθηνού, λειτουργεί ως βρεφονηπιακός σταθμός με τρία τμήματα νηπίων και το νέο τμήμα βρεφών με μέγιστο αριθμό νηπίων 54 και μέγιστο αριθμό βρεφών 12.

Το νέο τμήμα θα λειτουργήσει από 10 Ιουνίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, για βρέφη από 18 μηνών έως νήπια 30 μηνών. Με τη λειτουργία του τμήματος, θα καλυφθεί για πρώτη φορά στο Δήμο μας, αυτό το κενό στην προσχολική εκπαίδευση.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Δήμαρχο,  παρουσία της Αντιδημάρχου Διοίκησης και Παιδείας Ματούλας Παπαδούλια, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Σταματίνας Χονδρονικολή, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Αλέκου Ευσταθίου, της Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δέσποινας Λιακοπούλου, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Μάρκου Βατζάκα, του Αντιδημάρχου Νεολαίας και Εθελοντισμού Δημήτρη Καραθάνου, της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών Σοφίας Μπαλαλά, της Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αθηνάς Παπαγεωργίου, όπως και του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Η τελετή αγιασμού έγινε από τον ιερέα πατήρ Νικόλαο Σταματά.

IMG 9338Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 100.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείου Εσωτερικών (26/11/2020 απόφαση ένταξη πράξης 90539) και από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.), (υπ’ αριθμ.1559/03.02.2020 ). Το έργο περιελάμβανε εργασίες διαρρύθμισης των υφιστάμενων χώρων με τη δέσμευση μιας αίθουσας για τις ανάγκες του νέου τμήματος και προσαρμογή των εγκαταστάσεων σε όσα προβλέπουν οι σχετικές IMG 9344διατάξεις, όπως και τη δημιουργία νέων διακριτών χώρων, αίθουσας ύπνου βρεφών, αίθουσας απασχόλησης βρεφών, αίθουσα απομόνωσης και χώρου αλλαγών-λουτρού. Ειδικά στο χώρο που διαμορφώθηκε το τμήμα βρεφών, οι κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη παρεμβάσεων και στον περιβάλλοντα χώρο. Τον συντονισμό των εργασιών του έργου είχαν αναλάβει η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια και η παιδαγωγός του βρεφονηπιακού σταθμού Γιαννούλα Κοκολιού.

IMG 9353Η δημιουργία βρεφικού τμήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία, καθώς ο Δήμος οφείλει να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των οικογενειών υποστηρίζοντας με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και σύγχρονες εγκαταστάσεις, την ανάπτυξη των παιδιών, ειδικά στην εποχή μας, όπου αυξάνεται το ποσοστό των εργαζόμενων μητέρων και η φοίτηση στον βρεφονηπιακό σταθμό αποτελεί αναγκαιότητα. Κάθε νέα υποδομή στον χώρο της εκπαίδευσης μας δίνει μεγάλη χαρά, η ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη πως η παιδεία για τη Δημοτική Αρχή είναι προτεραιότητα.Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον βρεφονηπιακό σταθμό, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο λειτουργίας και εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Ρ. Μέτσολα: Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της δημοκρατίας – Με την επιστολική ψήφο ελπίζω να «ακουστεί» περισσότερο η φωνή σας στις ευρωεκλογές