sporades24.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΠΟΡΑΔΕΣΥΓΕΙΑ

Νοσοκομειακοί Γιατροί προς Υπουργείο Υγείας: «Δώστε κίνητρα, κάντε προσλήψεις …»

Κοινοποίηση

Να θεσπιστούν κίνητρα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τα πληρώματα των ασθενοφόρων που καλούνται να στελεχώσουν νησιά, όπως οι Σποράδες, ζητεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών από το Υπουργείο Υγείας, παράλληλα με άλλα αιτήματα, που θέτει και έχουν να κάνουν τη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, τις εφημερίες κ.α.

Τα σχετικά ζητήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, την Τετάρτη 28-8-2019 και σε δελτίο τύπου που ακολούθησε, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας σας ενημερώνουμε και ζητούμε:
1. Να θεσπιστούν άμεσα κίνητρα για το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τα πληρώματα των ασθενοφόρων, που καλούνται να στελεχώσουν τη νησιωτική χώρα, ειδικά τα μικρότερα νησιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε προσωπικό, όπως οι Σποράδες. Έχουμε προτείνει και παλαιότερα, τη θέσπιση βοηθήματος ενοικίου ή τη δημιουργία οικημάτων για τη στέγαση του αντίστοιχου προσωπικού. Να σταματήσει επιτέλους η αέναη απόσπαση των Γενικών Ιατρών από άλλα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.
2. Την αγορά για το Λιμενικό Σώμα ή άλλη αντίστοιχη υπηρεσία ειδικού σκάφους για τη διενέργεια διακομιδών ασθενών. Αυτό θα πρέπει να εδρεύει σε ένα από τα νησιά των Σποράδων, ώστε να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται ακόμη και με δική τους πρωτοβουλία/μέσο για να φθάσουν στο κοντινότερο νοσοκομείο.
3. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα με ταχύτατο ρυθμό οι διαδικασίες πρόσληψης των 16 θέσεων του ιατρικού, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού που πάγωσαν λόγω εκλογών, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.
4. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να παίξει επιτέλους το ρόλο της. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να προσληφθεί ο ιδανικός αριθμός ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Όμως υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ υποστελεμένα Κέντρα Υγείας και υποστελεχωμένα Νοσοκομεία δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους. Επιτέλους ας πρυτανεύσει η απλή λογική. Να γίνει επάνδρωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και ας γίνουν συμβάσεις με ιδιώτες ιατρούς όπου αυτό είναι δυνατό (φυσικά με λογική αντιμισθία) για την κάλυψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
5. Είναι αναγκαία η άμεση επαναπροκήρυξη των έξι θέσεων ιατρών του Τμήματος Επειγόντων, ώστε να εξασφαλισθεί στοιχειωδώς η ανεξάρτητη λειτουργία του.
6. Να προχωρήσει η βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στο Νοσοκομείο του Βόλου. Να προσληφθεί περισσότερο προσωπικό για τη φύλαξη. Να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης με κάμερες. Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων.
7. Να καταργηθεί το απαράδεκτο όριο του 9% για τις υπερβάλλουσες εφημερίες. Δεν είναι λογικό να μας ζητάτε να καλύπτουμε τα Νοσοκομεία κάνοντας περισσότερες εφημερίες και ταυτόχρονα να αρνείστε να μας πληρώσετε!

Δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο. Ήδη εργαζόμαστε πολύ περισσότερο απ’ ότι προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έχουμε οικογένειες όπως εσείς, έχουμε προβλήματα όπως και εσείς, έχουμε όμως και όρια όπως όλοι! Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε εδώ, στην υπηρεσία του πολίτη, προασπιζόμενοι το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία των συμπολιτών μας. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια!»

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακρίβεια: Πρώτη στις αυξήσεις τιμών των αγροτικών προϊόντων η Ελλάδα

Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Πρόληψης Υγείας στα σχολεία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Δέχτηκε on air απειλητικό e-mail με φωτογραφίες των παιδιών του