sporades24.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρ. Μέτσολα: Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της δημοκρατίας – Με την επιστολική ψήφο ελπίζω να «ακουστεί» περισσότερο η φωνή σας στις ευρωεκλογές

Κοινοποίηση

Η Ρομπέρτα Μέτσολα βρίσκεται στην Ελλάδα και μίλησε στη Βουλή σε συζήτηση με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει των ευρωεκλογών» (“The EU ahead of the European Elections“), κάνοντας έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν τον Ιούνιο.

«Η Ελλάδα θα είναι πάντα το σύμβολο της δημοκρατίας», είπε ξεκινώντας και αναφέρθηκε στον θάνατο του Ναβάλνι. «Πρώτα του στέρησαν τη δημοκρατία και μετά τη ζωή. Η Δημοκρατία χρειάζεται θάρρος και ο Ναβαλνι το γνώριζε αυτός όπως και κάθε Ουκρανός που μάχεται στο πεδίο. Το ξέρουμε αυτό όπως ξέρουμε και πως η Ελλάδα θα είναι πάντα η κοιτίδα της Δημοκρατίας».

«Είμαστε καλύτεροι και δυνατότεροι και μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα όταν λειτουργούμε μαζί από κοινού», τόνισε η Ρ. Μέτσολα.«Τα τελευταία χρόνια εστιάσαμε στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανάκαμψη των κοινωνιών μας και όλα αυτά τα κάνουμε ενώ έχουμε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας», πρόσθεσε.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα εξήγησε πως είμαστε «μια ήπειρος που βασίζεται στην ειρήνη. Είναι μια υπόσχεση που δώσαμε σε μια γενιά που γνώρισε μόνο τον πόλεμο. Υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας, την ειρήνη, δεν διστάσαμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όταν το χρειάστηκε και ακόμα και τώρα είμαστε δίπλα της». «Είμαι ευγνώμων που προσφέρατε καταφύγιο στους Ουκρανούς πρόσφυγες», τόνισε.

Αναφερόμενη στους στόχους της Ευρώπης, εξήγησε πως: «Η Ελλάδα από το 2021 πήρε 15 δις σε ενίσχυση. Στόχος μας να οικοδομήσουμε μια πιο ισχυρή Ευρώπη. Πιο δίκαιη και πιο ασφαλή. Στόχος μας να χτίσουμε πιο βιώσιμα πράγματα. Να ακούσουμε περισσότερο τους νέους μας, τους αγρότες μας» και «να δείξουμε πως η Ευρώπη είναι ένα κοινό καλό».

«Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια αλλά πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι ένα όχημα για θετικές αλλαγές στις ζωές μας«, είπε και εξήγησε πως μπορούμε να είμαστε περήφανοί για την ισότητα. «Να τονίζω το πόσο σημαντική είναι η θέσπιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν. Η ισότητα χρειάζεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η βιωσιμότητα του οικονομικού μας μοντέλου είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει η μετάβαση να ενσωματώσει κάθε τομέα. Και να λειτουργήσει για όλους, για τους αγρότες της Ελλάδας, τις οικογένειες, τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως: «Θα πρέπει να χτίσουμε μια Ένωση ασφάλειας η οποία θα συμπληρώνει το ΝΑΤΟ και όχι να εξαρτάται από αυτό. Να ενισχύσουμε το κράτος δικαίου και να το υπερασπιστούμε. Γι’ αυτό οι ευρωβουλευτές πιέζουν την Κομισιόν να εξετάζει την κάθε χώρα και να κάνει συστάσεις σε κάθε χρόνο. Είναι ένα σχέδιο για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών».

Η Ρ. Μέτσολα αναφέρθηκε στον Πλάτωνα και στο ρητό του πως «η βαρύτερη ποινή στο να μην κυβερνήσεις, είναι να κυβερνήσει κάποιος κατώτερος από εσένα», και προέτρεψε να ψηφίσουν όλοι στις ευρωεκλογές.

«Η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη πιο σταθερή», ισχυρίστηκε και αναφέρθηκε σε δράσεις που γίνονται και η χώρα μας διευκολύνει και βοηθά την Ευρώπη σε επίπεδο άμυνας, ενέργειας, μετανάστευσης. «Η φιλοσοφία αμοιβαίου οφέλους θα πρέπει να είναι η φιλοσοφίας μας και για το θέμα της μετανάστευσης. Μαζί καταφέραμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία ιστορική γι’ αυτούς που χρειάζονται άσυλο και τιμωρεί τους διακινητές», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την νέα γενιά είπε πως: «Eίναι πιο κυνική σε σχέση με την πολιτική. Θεωρεί τις ευκαιρίες στην Ευρώπη δεδομένες». Πρόσθεσε πως είναι πειρασμός για τους νέους οι προσπάθειές των λαϊκιστών να ζωγραφίσουν ένα ασπρόμαυρο μέλλον και αποτελεί συλλογική ευθύνη να μην αποσυρθεί η γενιά αυτή στις παρυφές του λαϊκισμού.

Κλείνοντας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με την επιστολική ψήφο ελπίζω να ακουστεί περισσότερο η φωνή των Ελλήνων στις ευρωεκλογές».

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα βαδίζει στις πρώτες θέσεις του ευρωπαϊκού δρόμου και όχι ουραγός»

Γιάννης Στουρνάρας (ΤτΕ) : Εφικτή η μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ 24%

Ν. Ανδρουλάκης: Το δόγμα της κυβέρνησης για νόμο και τάξη έχει καταρρεύσει